2017. aug 28.

5 idegen 1 szobában!

írta: Bankosmami
5 idegen 1 szobában!

A hétvégén megrendezésre került a World of Work Moonshot 2017 nevű rendezvény,ahol 14 csapat,közel 100 résztvevővel 24 órán át gondolkozott azon,hogyan lehetne megreformálni a munka világát.

Mert itt nem elég egy-egy kis változtatás,itt már csak a teljes újragondolás segíthet.

Sajnos a cégek és a munkavállalók is érzik,hogy valami változik,valami hiányzik,és hogy ami eddig működött,az már nem.

Vannak akik felfogják ennek a súlyosságát és megpróbálnak változtatni,de természetesen vannak akik,a homokba dugják a fejüket,hiszen eddig is volt valahogy,ezután is lesz....

A legtöbb csapat a jól ismert gondokkal próbált megküzdeni,a x-y-z generáció foglalkoztatása és megtartása,a robotok hatása a HR-re és úgy általában a munka világára,különböző programok és applikációk kifejlesztése,a munkavállalói élmény növelésére,az oktatás modernizálása,hiszen a régi tanulmányok,már nem igen állják meg a helyüket a mai világban.

No de természetesen mindig vannak kivételek,akik mernek hozzányúlni akár a törvényekhez,jogszabályokhoz,társadalmi rendszerekhez is.

Ilyen szenvedélyes csapat volt a miénk is többek között,melynek résztvevői Dr. Szabó Orsolya (jogász), Brenda Tünde (pénzügyes),Majzik Nándor (vállalkozó),Borbás Fanni (diák) és én,azaz Bankosmami. :)

A mi ötletünk a MOZAIK ÖKOSZISZTÉMA fantázia nevet kapta,melynek lényege, hogy valamennyi egyén, az adókártyájának igénylésével egyidejűleg jogosulttá válik egy olyan foglalkoztatási jogviszonyra, amely felülírja a jelenlegi munkavállalási és egyéni vállalkozói struktúrát. Az elképzelés szerint a jelenlegi munkakörök egyes modulokra/projektekre, azaz mozaikokra lennének felosztva, így a jövőben már nem a klasszikus 9-5-ig munkakörökre pályázhatnánk, hanem részfeladatokra és kisebb-nagyobb projektekre.

Természetesen ahhoz hogy ez működjön,magát az elképzelést,be kell illeszteni a társadalomba,azaz igazodnia kellene ehhez a munkáltatóknak,a jogszabályoknak,bankoknak,és magának az államnak is.

Részletesen olvashattok majd erről  bővebben,reményeink szerint napokon belül.

A rendezvény,hihetetlen számban vonultatott fel igazi gondolkodókat,akikben csak úgy vibrált a rengeteg pozitív energia és tenni akarás,a változtatás ereje,mert itt valóban olyan elmék gyűltek össze,hogy ha megkapják az ötletek a kellő támogatást és figyelmet,hatalmas változásokra lehet számítani,reméljük mihamarabb.

Most biztos azt gondoljátok,hogy ugyan,kik vagyunk mi,"átlagemberek",hogy meg tudjunk változtatni itt bármit is...

Hiszen most is bebizonyosodott,ha összezárnak 5 idegent 1 szobában,abból őrületes ötletek születhetnek!  :)

A változások mindig kicsiben kezdődnek,és úgy növik ki magukat,ahogy beáll mögé egy-egy szervezet.

Jelen esetben az AON HEWITT MAGYARORSZÁG, igyekszik támogatni minket és az őrült ötleteinket. 

Az első 2 helyezett csapatot illetve minket,akik megkapták a Moonshot különdíjat,megnézhetitek az idei

HR FEST-en,ahol ismét bemutatjuk ötleteinket a nagy közönség előtt.

Mi ott leszünk!

:)

 

letoltes_19.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá